AGRINNO 2

AGRINNO 2 - Povećanje preduzetništva i potencijala za zapošljavanje u prekograničnom regionu kroz inovaciju vođenu praksom u poljoprivredi


Izvor finansiranja

Intereg IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija
2014-2020

Partneri na projektu

1.    Institut za ratarstvo i povrtarstvo „Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju“, Novi Sad, Republika Srbija - vodeći partner
2.    Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Novi Sad, Republika Srbija
3.    Fond „Evropski poslovi“ APV, Novi Sad, Republika Srbija
4.    Neprofitno d.o.o. za razvoj Županije Čongrad, Segedin, Mađarska

Oblast projekta

Poljoprivreda

Trajanje projekta

01. jan 2021 – 30. jun 2022

Opis projekta

Opšti cilj:
Opšti cilj projekta AGRINNO 2 je promovisanje proizvodnje i prerade lekovitog bilja, kako bi male površine domaćinstava u seoskim naseljima na prekograničnom području kroz edukaciju njihovih vlasnika zemljišta da pravilno koriste svoje resurse, postale produktivnije i da vlasnicima bude isplativo.


Specifični cilj:
(1)    Osnaživanje rasta i potencijala malih i srednjih preduzeća kroz edukaciju o novim tehnologijama procesa, proizvoda i usluge lekovitog bilja.

Očekivani rezultati:
1.    Nabavljena oprema za uzgoj i oprema za
sušenje lekovitih biljaka.
2.    Osnovani i opremljeni inkubatori (osnivanje jednog inkubatora, preostala dva inkubatora su osnovana u prethodnom projektu, AGRINO)
3.    Izrađeni kapaciteti ciljnih grupa
4.    Podignuta svest različitih zainteresovanih strana i ciljnih grupa zahvaljujući organizovanim događajima  vezano za temu (konferencija, okrugli stolovi, promocija projekta na poljoprivrednom sajmu , studijska putovanja).

Glavne aktivnosti:
(1)    Nabavka opreme za uzgoj i oprema za sušenje lekovitih biljaka
(2)    Osnivanje i opremanje inkubatora
(3)    Objavljivanje poziva za učestvovanje i izbor učesnika na seminarima
(4)    Organizovanje seminara, okruglih stolova, konferencija, promocija projekta na poljoprivrednom sajmu, studijska putovanja u Mađarsku.

Ciljne grupe:
Nezaposleno stanovništo u ruralnim i poluseoskim područjima u prekograničnom području, nezaposlene žene iz ruralnih krajeva, postojeći poljoprivredni proizvođači, srednje poljoprivredne škole u Futogu, Somboru i Vršcu.

Više informacija

http://agrinno.org/
https://www.facebook.com/Agrinno-1031033250391407/

 

Pogledajte sve vesti o projektu - AGRINNO 2 - Povećanje preduzetništva i potencijala za zapošljavanje u prekograničnom regionu kroz inovaciju vođenu praksom u poljoprivredi