• 12.
  • јул
  • 2018.

Обука „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ у Руми

  • Рума

На позив Удружења “Еко спирал” из Руме, у просторијама тамошње О.Ш. "Вељко Дугошевић", представнице Фонда “Европски послови” АП Војводине, Јелена Радосављевић Ровчанин и Јелена Тошковић, одржале су тродневну обуку под називом “Могућност финансирања путем ЕУ фондова”.
Првог дана, полазницима су представљени програми ЕУ, са акцентом на ИНТЕРРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње. Полазници су од самог почетка били подељени у три групе, како би и на практичан начин савладали технике писања ЕУ пројеката. Другог дана, упознали су се са изузетно важним документом приликом писања пројеката, а то је логичка матрица. Кроз вежбе. свака група је и попунила овај документ, на основу предлога пројектних идеја које су претходног дана и осмислили.

Трећег дана, увек најзанимљивија тема ових обука је буџетирање пројеката. Након теоријског дела, свака група је такође и за ову тему урадила вежбу. На обуци, полазници су осмислили 3 предлога пројектних идеја са којима би могли да аплицирају на ИНТЕРРЕГ ИПА програм прекогранична сарадња Хрватска - Србија и ИНТЕРРЕГ ИПА програм прекогранична сарадња Србија - Босна и Херцеговина. Полазници су на крају разменили са предавачима утиске о обуци, с обзиром да до сада нису имали прилике да похађају обуке на тему писања пројеката нити да пишу пројекте које финансира ЕУ.

 

Најава догађаја

Најновије Вести