• 13.
  • феб
  • 2023.

Јавни позив за учешће у дводневном семинару о конкурсима за пројекте информисања и медија у Новом Саду

  • Нови Сад

Антена Деск Креативна Европа Србија организује дводневни семинар о КОНКУРСИМА ЗА ПРОЈЕКТЕ ИНФОРМИСАЊА И МЕДИЈА у Новом Саду од 21. до 22. фебруар 2023. године са почетком у 11 часова.
21. фебруара 2023. године у Медија центру РТВа одржаће се први дан дводневног семинара, док ће 22. фебруара семинар бити одржан у просторијама Фонда „Европски послови“ АПВ.
Позив је упућен свим установама и организацијама из Србије које планирају да конкуришу на програм Креативна Европа, независно од тога да ли су до сада већ учествовали у пројектима или тек планирају своје међународне активности. Предност ће имати установе и организације које планирају да конкуришу у овој години.
Теме којима ће се семинар бавити су савремене праксе и концепти у међународној културној сарадњи, културној баштини и савременој уметности; менаџмент међународних пројеката; европска културна политика и приоритети програма Креативна Европа 2021-2027 са фокусом на конкурсе Медијске писмености и партнерства.

Циљ семинара је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа, подизање прогамско-организационих капацитета установа и организација из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе. Такође, семинар се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника установа и организација у култури из градова и општина Србије.

Број места је ограничен, па вас молимо да Ваш долазак потврдите на маил креативнаевропа@војводинахоусе.еу до 20. фебруара до 14 часова.
 За учешће у семинару могу се пријавити до две особе из једне установе/ организације.

 

Најава догађаја

Најновије Вести