• 24.
  • нов
  • 2022.

Теренска посета и округли сто за здравствене раднике у Пожеги, у оквиру пројекта Мос-Крос2

  • Пожега

Дана 24.11.2022. године у Заводу за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније одржана је презентација светлећих панова након чега су чланови пројектног тима из Осијека, Новог Сада и Сомбора заједно са пројектним партнером из Пожеге посетили светлеће инфо-паное (билборде) који привлаче и убијају комарце. Чланови пројектног тима Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније су представили члановима пројектног тима конструкцију и дизајн паноа за сузбијање комараца постављених на подручју Пожешко-славонске жупаније.  Панои су отворени и детаљно је објашњен принцип рада свих делова. Чланови тима су обишли билборде на следећим локацијама: Пожега, Дервишага, Плетерница, Јакшић, Каптол и Велика.
На Округлом столу за примарну здравствену заштиту Пожешко-славонске жупаније 25.11.2022. године су били присустни чланови пројектног тима, Наставни Завод за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније (водећи партнер), представници Завода за јавно здравље Сомбор (пројектни партнер), Завода за јавно здравство Пожешко – славонске жупаније (пројектни партнер), представници Фонда „Европски послови“ АПВ (пројектни партнер)  и  Институт за јавно здравље Војводине  (пројектни партнер) као и здравствени радници.
Испред пројектног партнера из Пожеге, Мато Матијевић директор Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније, поздравио је све присутне. Магдалена Сикора, испред водећег партнера, говорила је на тему „Прекогранична сарадња у контроли комараца“ и представила партнерима пројекат и пројектне активности које су до сада реализоване. Хрвоје Бекина из Наставног завода за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније одржао је презентацију на тему „Сузбијање комараца еколошким клопкама“, а испред Завода за јавно здравство Далибор Пухарић, приказао је укратко динамику имплементације МОS-Сross 2 у Пожешко-славонској жупанији. Мато Матијевић, директор Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније, одржао је предавање на тему „Болести које преносе комарци“.
 

Најава догађаја

Најновије Вести