• 01.
  • сеп
  • 2022.

Одржан је четврти пројектни састанак пројекта Mos-Cross2

  • Нови Сад

Састанку су присуствовали чланови пројектног тима, Наставни Завод за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније (водећи партнер), представници Завода за јавно здравље Сомбор, Завода за јавно здравство Пожешко–славонске жупаније,  представници Фонда „Европски послови“ АПВ и  Институт за јавно здравље Нови Сад. 
Проф. др Сања Бијеловић је поздравила све присутне испред Института за јавно здравље Војводине. Институт је представио процесс постављања клопки за комарце, те дао јасан преглед врста комараца који су у клопкама пронађени те је истакнуто колико су корисни били тренинзи за здравствене раднике где су учили врсте и детерминацију комараца.
Сања Чутурилов Веселиновић је представила  текуће активности Фонда и предстојеће активности у оквиру пројекта. Приказане су фотографије свих до сада постављених билборда за комараце, укупно 30 билборда. Партнери су усагласили термине за предстојеће округле столове и пројектне састанке.
Испред Завода за јавно здравље Сомбор, Драган Вишекрунић је изнео да све активности теку по плану, да су билборди за комарце постављени, те да је у току одржавање истих.
У току септембра очекује се да буду постављени сви билборди и код партнера у Хрватској. Узорковање и анализа комараца тече по плану и Наставном заводу за јавно здравство у Осијеку, као и у Заводу за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније.

Најава догађаја

Најновије Вести