• 02.
  • јун
  • 2022.

Одржан округли сто за јединице локалне самоуправе у оквиру пројекта Мос-Крос2

  • Нови Сад

У оквиру пројекта Мос-Крос2, 3.јуна 2022. године, одржан је округли сто за јединице локалне самоуправе Јужнобачког управног округа. Присутне је поздравила проф. др Сања Бијеловић, испред Института за јавно здравље Војводине. Члан градског Већа за комуналне послове Града Новог Сада, Здравко Јелушић,  обратио се присутнима испред локалне самоуправе и истакао значај скупа.
Магдалена Сикора, менаџер пројекта, представила је пројекат Мос-Крос2, његове циљеве и резултате, као и до сада реализоване активности, те је истакла значај узорковања и сузбијања комараца и истовремено представила Билборде за сузбијање комараца као иновативни резултат пројекта који ће бити постављен код сваког  пројектног партнера. 
Taмаш Петровић, научни саветник Института за ветеринатство „Нови Сад“ и цењени стручњак у области ентомологије, одржао је веома интересантно предавање на тему значаја надзора над комарцима за праћење, превенцију и контролу векторских и вирусних болести људи и животиња. Предавање је пропраћено бројним питањима и живом дискусијом.
Др Татјана Пустахија, из Института за јавно здравље Војводине, одржала је предавање на тему маларије и других претећих болести које преносе комарци. Испред водећег партнера, Хрвоје Бекина, магистар биологије, одржао је значајно предавање на тему сузбијања комараца еколошким клопкама, које су на крају предавања подељене присутним представницима локалних самоуправа из Јужнобачког округа.
 

Најава догађаја

Најновије Вести