• 09.
  • мај
  • 2022.

Промоција Војводине на фестивалу Балкан трафик у Бриселу

  • Брисел

Фестивал Балкан трафик одржан је у Бриселу и Намуру од 28. априла до 1. маја 2022. године по 16. пут. Овај фестивал представља специфичну мулти димензионалну платформу за културну дипломатију и има за циљ да окупи бројне учеснике и промовише различите врсте уметничких форми са простора југоисточне Европе.


Ове године је по први пут на Балкан трафик фестивалу учествовао и Српски клуб Круг из Брисела који је на свом штанду представио неке специфичне производе и ручне радове из Србије али и туристичке и културне потенцијале наше земље. Канцеларија Војводине у Бриселу је помогла наступ овог клуба обезбедивиши промотивни материјал који је припремљен у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, те су посетиоци у току три дана могли да се упознају и са понудом наше покрајине.


Иначе, фестивал је ове године по први пут организован на отвореном простору, те су бројни посетиоци имали прилике да уживају у наступима музичких и плесних извођача из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Бугарске, Румуније, Албаније, Босне и Херцеговине. У склопу фестивала одржане су и уметничке изложбе, различите дебате и тематске радионице. Када је реч о учесницима из Србије, свакако да је највећу пажњу привукао наступ Горана Бреговића и његовог оркестра као и дувачког оркестра Бојана Крстића.

 

Најава догађаја

Најновије Вести