• 09.
  • мај
  • 2022.

Одржан је трећи пројектни састанак пројекта Mos-Cross2

  • Нови Сад

Састанку су присуствовали чланови пројектног тима, Наставни Завод за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније (водећи партнер), представници Завода за јавно здравље Сомбор, Завода за јавно здравство Пожешко – славонске жупаније,  представници Фонда „Европски послови“ АПВ и  Институт за јавно здравље Војводине. 
Заменица директора, Ивана Ђурица је поздравила све присутне испред Фонда “Европски послови” АПВ. Сања Чутурилов Веселиновић, координатор за јавне набавке је представила  текуће активности Фонда и предстојеће активности у оквиру пројекта. Партнери су усагласили термине за предстојеће тренинге: 26-27.05.2022. у Сомбору и 07-08.07.2022. у Осијеку. Тренинге ће одржати експерти са којима је уговор потписао Фонд “Европски послови” АПВ. 
Испред Института за јавно здравље Војводине, проф. др Сања Бијеловић је изложила шта је обављено у претходном периоду, као и шта је планирано у будућем 4. периоду, као што је одржавање округлог стола за Јединице локалне самоуправе, 03.06.2022. године у Новом Саду.

Доктор Драгослава Чубрило је у име Завода за јавно здравље Сомбор навела да су постављени билборди за комарце. 
Далибор Пухарић дипл. санитарни инжењер је у име Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније изнео у кратким цртама шта је урађено у претходном периоду и шта је планирано. Одржана је дводневна обука у Пожеги од 24-25.03.2022 године. Обављена је едукација у школама и домовима за старе. Набављена је опрема (билборди, клопке,  лабораторијска опрема). Планирана је поставка билборда за комарце у току јуна 2022. године 
Пројект менаџер, Магдалена Сикора је у име Наставног Завод за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније истакла да се мора водити рачуна да се места за клопке и билборде за комарце, не смеју преклапати. Истакла је своје задовољство у раду и сарадњи са свим пројектним партнерима.
 

Најава догађаја

Најновије Вести