• 24.
  • мар
  • 2022.

Одржан четврти тренинг за здравствене раднике у оквиру пројекта Мос-Крос2

  • Пожега

У оквиру пројекта Мос-Крос 2, 24-25. марта 2022. године одржан је четврти дводневни тренинг за здравствене раднике у Пожеги (Хрватска). Током пројекта биће одржано укупно 6 тренинга, на којима ће здравствени радници проширити своја знања о комарцима као векторима заразних болести.

Тренингу је присуствовало укупно 40 здравствених радника, из Наставног завода за јавно здравство Осјечко-барањске жупаније, Завода за јавно здравље Сомбор, Завода за јавно здравство Пожешко-славонске жупаније, Института за јавно здравље Војводине, по 10 из сваке институције, као и чланови пројектних тимова.

Током првог дана полазници су научили више о методама ларвицидног сузбијања комараца, улози опште популације у контроли комараца, методама сузбијања инвазивних врста као и о третманима.  Предавања су одржали проф. биологије и хемије Магдалена Сикора, маг. биол. Хрвоје Бекина, маг. биол. Иван Куртек, као и маг. биол. Хрвоје Бекина. У оквиру другог дана било је речи о законској регулативи у Републици Хрватској и Републици Србији, као и о стручном надзору над дезинсекцијом. Предавања су одржали др.мед.вет.унив.маг териогенологије Мато Матијевић, сан.инг. Антун Јовановић. проф. др. Сања Бијеловић, као и дипл. Сан. Инг. Далибор Пухарић.

Фонд је организовао превоз и смештај за здравствене раднике из Сомбора и Новог Сада до Пожеге, као и од Пожеге до Сомбора односно Новог Сада, такође Фонд је обезбедио присуство медија односно медијску покривеност четвртог тренинга за здравствене раднике.

 

Најава догађаја

Најновије Вести