• 04.
  • феб
  • 2021.

Обука „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“

  • Нови Сад

Фонд „Европски послови“ АП Војводине, у сарадњи са омладинском мрежом Youth Hub, организовао је обуку, у периоду од 01.-05.02.2021., која се, услед актуелне епидемолошке ситуације, одржала путем зоом апликације.


Током обуке, говорило се о развојним процесима, кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, уводу у процедуру аплицирања и припреми предлога пројектних идеја, ради успешног повлачења средстава Европске уније која су доступна Републици Србији, односно АП Војводини, на прагу новог финансијског оквира 2021-2027.


Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројектних идеја и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Полазници су имали прилике да науче како да своје предлоге пројектних идеја формулишу у складу са стандардима европских пројеката уз коришћење логичког оквира и саме логичке матрице. Последњег дана обуке полазници су се упознали са основама буџетирања пројеката, као и са деловима пријавног формулара за конкурисање за расположиве фондове Европске уније.

 

Најава догађаја

Најновије Вести