• 04.
  • феб
  • 2021.

На прагу новог програма Креативна Европа 2014 - 2020

  • Нови Сад

Како су изгледали неки од наших најпосећенијих догађаја пре годину дана из данашње перспективе делује помало необично, али верујемо да ћемо врло ускоро наставити да се окупљамо у великом броју. Повод ће свакако бити нови програм Креативна Европа 2021-2027 о којем ћемо више информација објавити почетком марта.

У циљу повећања броја учесника из Србије, Култура Деск Србија  и Антена Култура Деска КЕ Србија су током претходних 7 година континуирано организовале велики број догађаја (чак 228!) у шта се убрајају семинари, обуке и друге едукативне активности којима се преносе знања и вештине неопходне за конкурисање за финансијску подршку програма Креативна Европа, конференције у области културне политике и културног менаџмента, информативни сусрети и презентације програма, представљања успешних пројеката из Србије, региона и Европе, као и различите врсте пројеката који се тичу развоја публике, унапређења каријера, савремених пословних и програмских модела, као и других приоритета програма Креативна Европа.

 

У преко 40 градова и општина широм Србије смо представили програм Креативна Европа, радили на јачању капацитета домаћих установа и организација у погледу развоја европске сарадње и уопште, у погледу стицања нових знања и вештина које су неопходне за унапређење целокупног система културе.
 

Наши домаћини и партнери у реализацији ових активности биле су јавне установе културе и организације цивилног друштва које се у нашој средини могу сматрати лидерима у пољу уметности и култури, али и локалне самоуправе које стратешки размишљају о међународној сарадњи и културној дипломатији. Ово је само тренутни статистички осврт, јер с новим активностима настављамо већ овог месеца.

Како бисмо спремни отворили нови програм Креативна Европа 2021-2027!, Деск КЕ Србија је расписао јавни позив за подношење пријава за учешће у програму in-house обукa у области културе. Деск Креативна Европа Србија упућује јавни позив свим установама културе и организацијама цивилног друштва за подношење предлога за учешће у програму in-house обукa, која подразумева директан рад са тимом јавне установе или удружења грађана које се пријављује. У оквиру јавног позива биће одабране минимум седам установа културе или организација цивилног друштва, а обука ће бити реализована током прве половине 2021. године. Oбука ће бити организована према епидемиолошким препорукама и у складу са мерама заштите од вируса Kовид 19.

 

Најава догађаја

Најновије Вести