• 30.
  • окт
  • 2020.

Представљање пројекта „Јачање предузетничких вештина културне и креативне индустрије за валоризацију културног наслеђа и развој модела одрживог туризма у Јадранско-јонском региону- CCI4TOURISM“

  • Андревље

У  Центру за привредно технолошки развој на Андревљу, 30. октобра 2020. Године, одржано је представљање пројекта „Јачање предузетничких вештина културне и креативне индустрије за валоризацију културног наслеђа и развој модела одрживог туризма у Јадранско-јонском региону“-  CCI4TOURISM“

Пројекат који се финансира из Интерег Јадранксо-јонског програма транснационалне сарадње – Адрион 2014-2020, а који спроводи Фонд „Европски послови“ АП Војводине у сарадњи са партнерима из Италије, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске и Грчке, фокусиран је ка јачању предузетничких вештина и компетенција сектора културних и креативних индустрија (ККИ).  

Циљ пројекта CCI4TOURISM је успостављање културне и креативне индустрије (ККИ) као главног актера у јачању одрживог културног туризма и формирање одговарајућих политика за побољшање туристичке понуде у Јадранско-јонској регији у којој културно наслеђе представља неискоришћени туристички потенцијал.

Пројектом је предвиђено укључивање свих заинтересованих представника сектора ККИ  кроз различите активности које су предвиђене пројектом, а представљени су и бенефити и могућности које могу имати од пројекта. Међусобним повезивањем културног, креативног и предузетничког сектора, пројекта ће створити нове пословне моделе, компаније, услуге и производе одрживог културног туризма.

 

Најава догађаја

Најновије Вести