• 01.
  • окт
  • 2020.

Живка Парк из Француског парламента гостујући предавач у оквиру Специјалистичког програма “Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове”

  • Нови Сад

У оквиру 7. циклуса Специјалистичког програма “Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове” који Фонд “Европски послови” АП Војводине успешно реализује у сарадњи са Едуконс универзитетом, 2. октобра 2020. године, организовано је онлајн предавање Живке Парк из Француског парламента. Теме које су се анализирале биле су “Еколошка транзициона политика у Француској од 2017. године” и “Користи ЕУ фондова на француским локалним подручјима: случај Долине Оазе”.

Током предавања, полазници су имали прилике да се ближе упознају са примерима успешно реализованих пројеката финансираних из ЕУ донација, а који су се спровели на подручју департмана Долине Оазе (Val-d'Oise) који припада Париском региону у северном делу Француске и обухвата 185 општина. Полазницима је, такође, веома корисно било да чују и на који начин Србија може боље да искористи ЕУ средства, на који начин становништво може да се мотивише како би брже и ефикасније конкурисало за ЕУ фондове, као и о изазовима у области животне средине.


Живка Парк, пореклом из Србије, у оквиру Француског парламента, изабрана је за посланика Долине Оазе у Народној скупштини Француске у којој је и председник посланичке групе “Француско-српског пријатељства” која има за циљ да ојача пријатељство између ове две земље.

 

Најава догађаја

Најновије Вести