• 20.
  • феб
  • 2020.

Свечаност поводом почетка 7. циклуса Специјалистичког програма

  • Сремска Каменица

На Универзитету Едуконс у Сремској Каменици свечано је обележен почетак 7. циклуса Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“ који Фонд „Европски послови“ АП Војводине, под покровитељством Покрајинске владе, успешно спроводи већ годинама.

„Специјалистички програм је током досадашњих шест циклуса потпомогао стварање кадрова активних у разним сферама јавног живота, а који су сада оспособљени за преузимање активне улоге и учешћа у процесу европских интеграција у својим свакодневним пословним активностима. Европска унија снажно подржава концепт целоживотног учења који као такав, представља звезду водиљу за покретање овог програма. Како би представници јавне управе, невладиних организација, институција културе и образовања, као и мала и средња предузећа могли да се ухвате у коштац са савременим тенденцијама и трендовима који владају у државама чланицама Европске уније са којима наша држава остварује блиску сарадњу на свим пољима, неопходно је перманентно улагање у кадрове који се баве пословима европских интеграција, а овај Програм је идеална прилика да се постојећа знање прошире, а нова стекну“, истакла је директорка Фонда Видосава Ендерић, поздрављајући полазнике.

„Током наредна четири месеца, после 200 часова распоређених у 4 модула, верујем да ћете бити спремни да се активно укључите у програме о којима ћете учити од врсних предавача и практичара“, навела је директорка Ендерић и подсетила да је овај програм у потпуности финансиран од стране Покрајинске владе.

Обраћајући се полазницима, пожелевши им успех, Небојша Дракулић, помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је изразио задовољство што се Специјалстички програм који је од изузетног значаја из године у годину све више развија и што је интересовање за овај тип едукације све веће.
„Са овом генерацијом студената, ми ћемо имати више од 250 обучених лица у области писања пројеката и управљања регионалним развојем кроз механизме коришћења средстава из фондова Европске уније, што је сада, када се крећемо у правцу европских интеграција од суштинског заначаја“, поручио је Дракулић истичући да је данас готово немогуће говорити о регионалном развоју без постојећег стручног кадра у овој области.

Специјалистички програм се кроз различите модуле фокусира на све аспекте приступања европским фондовима али, поред техничког знања, истовремено пружа увид у начин функционисања Европске уније и њених институција, размишљања европских званичника и бирократа, функционисање регионалне политике ЕУ, а све као припрема за пуноправно чланство Републике Србије у Европској унији.

Полазнике је поздравио и директор маркетинга Универзитета "Едуконс" Зоран Брљак.

Најава догађаја

Најновије Вести