• 08.
  • okt
  • 2013.

Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine podržava projekat „Zvoni za Evropu“

  • Novi Sad

Projekat „Zvoni za Evropu“ koji se uspešno realizuje već devetu godinu za redom uz podršku nemačke Fondacije Fridrih Ebert i Evropskog pokreta u Srbiji (EpuS), ove godine podržava i Fond „Evropski pos

Projekat „Zvoni za Evropu“ koji se uspešno realizuje već devetu godinu za redom uz podršku nemačke Fondacije Fridrih Ebert i Evropskog pokreta u Srbiji (EpuS), ove godine podržava i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine. „Zvoni za Evropu!“ je program neformalnog obrazovanja namenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola sa ciljem njihovog bližeg informisanja o vrednostima koje neguje Evropska unija, kao i o njenoj strukturi i istorijatu. Takođe, srednjoškolci će imati prilike da se upoznaju sa prednostima i izazovima koji našu zemlju čekaju u procesu evropskih integracija.


Posebna pažnja će biti posvećena mogućnostima koje se pružaju mladim ljudima u oblastima obrazovanja i unapređenja socijalnog života. Projektne aktivnosti, pored radionica, obuhvatiće i organizaciju događaja pod nazivom „European caffe“ koji predstavlja neformalan razgovor sa diplomatskim predstavnicima zemalja EU ili mladim ljudima iz zemalja EU koji trenutno žive u Srbiji o životu mladih u EU, njihovoj kulturi , običajima i sl.


Takođe, kao jedna od aktivnosti predviđena je i poseta državnim institucijama koje se bave pitanjima evropskih integracija. Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, u saradnji sa drugim projektnim partnerima, organizovaće posete pokrajinskim institucijama koje su od značaja za proces pridruživanja Evropskoj uniji u Vojvodini kako bi se novosadski srednjoškolci bliže upoznali sa njihovim radom i evropskim tokovima u Vojvodini.

Najava događaja

Najnovije Vesti