• 26.
  • феб
  • 2018.

Одржан први међународни састанак у Равени у оквиру пројекта POWER

У периоду 22-23.02.2018. у Равени је одржан први међународни састанак партнера на ЕУ пројекту POWER. Фонд "Европски послови" АП Војводине један је од партнера на пројекту под називом „Луке као покретачки механизми предузетништва“ - POWER који се суфинансира из средстава Европске уније у оквиру Интеррег Адрион програма. Реализација пројекта је почела 1. јануара 2018. године и трајаће до 31. децембра 2019. године, а POWER има за циљ да анализира енергетске захтеве и потребе лука у региону који покрива АДРИОН програм и да помогне њиховом иновационом развоју. 
Поред Фонда, партнери на пројекту су: Научни развојни технолошки институт из Милана (Италија), ЦНА Равена из Равене (Италија), Ријечка развојна агенција Порин (Хрватска), Центар за економски, технолошки и околински развој Сарајево (БиХ), Град Драч (Албанија), Инситут за развој и сарадњу из Тиране (Албанија), Центар за истраживање и развој Грчке из Солуна (Грчка) и Привредна комора Треспотије из Игуменице (Грчка). 
Први састанак је окупио партнере како би се договорили око плана рада на пројекту, његовој структури, радним пакетима, роковима и обавезама сваког појединачног партнера. Након што је водећи партнер, којег је представљао Марко Падула представио пројекат и своју организацију, остали партнери су такође представили своје организације и њихове улоге. Радни пакет 1 „Мапирање потреба енергетске ефикасности“ је представио Ведад Суљић из Центар за економски, технолошки и околински развој Сарајево. Мариа Роса Бордини је испред водећег партнера представила радни пакет 2 „Предузетничке игре“, а Фотис Стергиопоулос је презентовао радни пакет 3 „Развој сценариа“. 
Уследила је презентација пилот лука које су одабране да учествују на пројекту: Равена, Бари, Игуменица, Драч, Брчко и Ријека, а пројектни партнери су се на крају упознали са правилима извештавања и комуникације. 
Наредни међународни састанак пројектног тима је планиран у јуну 2018. у Драчу (Албанија).
 

Најава догађаја

Најновије Вести