• 28.
  • јун
  • 2018.

Састанак са представницима Корушке

У просторијама Представништва ЕУ канцеларије аустријске регије Корушке у Бриселу одржан је састанак између директорке Мартине Ратингер и шефа Канцеларије АПВ у Бриселу Срђана Мачкића, 28. јуна 2018. године. Наше две регије ове године су чланови заједничког конзорцијума у оквиру Европске недеље регија и градова у октобру 2018. године.

Главна тема је била даље интензивирање односа између АП Војводине и Корушке, посебно у области пољопривреде и туризма. Истакнуто је задовољство досадашњом сарадњом на нивоу канцеларија у Бриселу, али и потреба да се та сарадња пренесе на остале институције две блиске регије. Директори бриселских канцеларија су искористили прилику да известе о актуелностима у обе регије, те су разменили становишта о даљем повезивању у циљу регионалног развоја. У том контексту су разматране активности које АП Војводина има у оквиру Скупштине европских регија (АЕР), односно Корушка у оквиру Алпско-јадранске неформалне мреже. 

У начелу је договорен састанак представника две регије на највишем нивоу током Европске недеље регија и градова у Бриселу, која ће се одржати од 8. до 11. октобра 2018, а на којој ће АП Војводина и Корушка наступити заједно са још осам европских регија уједињени под називом „Европа прилика“. 

Најава догађаја

Најновије Вести