• 20.
  • јун
  • 2018.

Форум Креативна Европа 2018.

Током претходне седмице, од 20. до 22. јуна, одржан је традиционални догађај Деска Креативна Европа Србија - Форум Креативна Европа 2018, и то на више локација у Београду (Задужбина Илије М. Коларца, Музеј савремене уметности, Вукова задужбина, Доситејева задужбина, Квака 22, Дом омладине Београда, Легат Франклин, клуб Полет, ЕУ инфо центар).
Форум је организован у сарадњи с амбасадом Републике Бугарске, Делегацијом ЕУ у Србији, EUNIC Глобал-ом, Државним институтом за културу Бугарске, и то поводом председавања Бугарске Саветом Европске уније.
Главне теме на бројним догађајима биле су:  Културна сарадња, међународни односи и репозиционирање Западног Балкана;  Европскa година културног наслеђа; култура сећања, историја, европско културно наслеђе и његови културни, друштвени и економски потенцијали и доприноси; као и Практична знања: развој пројеката и конкурисање.
На Форуму је учествовао велики број домаћих и иностраних стручњака, тродневни скуп је  пружио оквир за дијалог о прошлости и заједничко планирање боље и одговорније европске будућности.
На основу стратешког опредељења Владе Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине о путу ка пуноправном чланству у Европској унији и јачању административних капацитета на том путу, као и о потреби повећања могућности за коришћењем средстава која су нам на располагању из фондова Европске уније, Фонд „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине је, дана 14. новембра 2014. године, потписао Споразум о формирању Антене Култура Деска Креативна Европа Србија са Министарством културе и информисања Владе Републике Србије. Тада је Антена постала саставни део Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине.
Представнице Антене Култура Деска Креативна Европа Србија одржале су презентације у оквиру Форума Креативна Европа 2018: Мина Радмиловић Пјевац - Сарадња у оквиру ИПА програма, а Драгана Срећков и Јована Рапајић - Програм Креативна Европа и конкурсна процедура.
 

Најава догађаја

Најновије Вести