• 21.
  • јун
  • 2018.

Одржана Отварајућа конференција пројекта „Active Girls“

  • Нови Сад

У Скупштини АП Војводине одржана је oтварајућа конференција пројекта “Подршка спортским и физичким активностима девојчица – ActiveGirls”, у чијој реализацији учествују Покрајински секретаријат за спорт и омладину, мађарска Општина Сентеш, Сквош клуб “Тиса” из Сегедина и Фонд “Европски послови” АП Војводине. Пред око стотину присутних, поздравне говоре су одржали Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, Габриела Хас, помоћница директорке Фонда “Европски послови” АП Војводине и Миклош Сигети, шеф Одељења за ЕУ пројекте општине Сентеш.
„ ActiveGirls “ је представио менаџер пројекта Марко Адамовић, из ПС за спорт и омладину, а испред својих институција, о начину ангажовања на пројекту говорили су пројектни координатор Шандор Лантош (Општина Сентеш), спортски експерт Иштван Немет (Сквош клуб „Тиса“ Сегедин) и ПР менаџерка пројекта Јована Рапајић, из Фонда „Европски послови“ АП Војводине.
Пројекат укупног буџета 210.865,04 евра (од чега ЕУ суфинансирање износи 179.235,28 евра) реализује се у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија, планирано трајање је 24 месеца, а с реализацијом се стартовало 1. јуна. Основни циљ пројекта је јачање сарадње у области спорта кроз јачање физичке активности девојчица основношколског узраста у прекограничном региону. Циљне групе су девојчице из читаве Војводине и жупаније Чонград, њихови наставници, али и родитељи, те шира локална заједница.
 

Најава догађаја

Најновије Вести