• 16.
  • окт
  • 2006.

Амбасадор Предраг Филипов члан Стручног савета КЕП-а

Нови Сад, 16 октобар – Доскорашњи амбасадор државне заједнице у Јапану, др Предраг Филипов, прихватио је позив Канцеларије за европске послове (КЕП) Извршног већа АП Војводине да буде члан њеног Стручног савета. У разговору са директором КЕП-а Предрагом Новиковим амбасадор Филипов је навео да се одазвао позиву јер осећа потребу да своје знање из локалне самоуправе и искуство стечено током протекле четири године проведене у дипломатији искористи допринесећи раду Канцеларије. “Политичке елите и државне институције морају као врхунски приоритет размотрити потребу поновног представљања Србије као поузданог, одговорног и предвидљивог партнера у међународној заједници. Једино тако доживљена Србија може претендовати да буде прихваћена као равноправни саговорник”, навео је амбасадор Филипов, додајући да је интеграција Србије у Европску унију цивилизацијска и економска потреба наше земље и њених грађана.

“Позитивно већинско опредељење становника Србије ка европским интеграцијама напросто намеће потребу ангажовања сваког појединца у том правцу, ако желимо о себи да мислимо као о социјално одговорним личностима. Имајући у виду да су активности војвођанске Канцеларије за европске послове комплементарне прокламованим спољнополитичким циљевима наше земље, мислим да је сваки напор који води успостављању економског благостања наших грађана оправдан,” навео је др Филипов, уз образложење да ће учешће у поменутим активностима Канцеларије изискивати његово додатно радно ангажовање, али ће му оно донети велику сатисфакцију “ако би се у скорој будућности испунили идеали здраве, богате и у свету угледне Србије, а самим тим и наше Војводине”.

Директор КЕП, Предраг Новиков је истакао да време и изазови који су пред нама захтевају поновно окупљање демократских и проевропских снага у земљи и захвалио се  амбасадору Филипову што је прихватио да своја знања, богато искуство и енергију поново стави у службу визије Европске Србије.

Најновије Вести