• 19.
  • окт
  • 2006.

Војводини 5 милиона евра из Аустрије

Аустрија је најавила да ће помоћи АП Војводину у износу од пет милиона евра, како је to током лета најавио мр Бојан Пајтић, председник Извршног већа АПВ. “На тај начин наши аустријски партнери ће дати конкретну и видљиву подршку развоју институционалних капацитета наше покрајине”, изјавио је Предраг Новиков, директор Канцеларије за европске послове.

“Надам се да “висока политика” и тренутна искушења у односима наше земље и Европске уније неће угрозити имплементацију овог значајног пројекта за све грађане наше земље”, навео је Новиков.

Током наредних месец дана очекује се завршетак техничког дела преговора са аутријском развојном агенцијом. После вишемесечних преговора, профилисано је шест пројеката из оквира Програма привредног развоја АП Војводине за које постоји могућност улагања од стране партнера из Аустрије. to су:

-Фонд за подршку инвестиција у Војводини (ВИП), са пословном промоцијом Покрајине и укупном подршком страним инвеститорима као циљем

-Центар за стратешка економска истраживања (ЦЕСС)

-Интегрисана квалификациона схема (ИQС) с циљем подршке и стимулације регионалних тренинг центара и повећањем укупног броја запослених у Војводини

-Пословна стандардизација и сертификација (БСЦ)

-Фонд за промоцију извоза пољопривредних производа (АПФ), којим се јача конкурентност

-Фонд за оснивање пословних инкубатора широм Покрајине (ББИ)

Имплементација ове подршке се очекује с почетком наредне године, и планирано је да траје две до три године.

Најновије Вести