• 10.
  • нов
  • 2006.

Војводина домаћин Европи

У понедељак 13. и уторак 14. новембра ће се у просторијама Извршног већа АП Војводине одржати састанак радних група европског пројекта «МАТРИОСЦА - ААП» ИНТЕРРЕГ ИИИб, у којем учествују стручњаци из Војводине на основу одлуке Извршног већа АП Војводине. Основни циљ пројекта је постизање стабилних и делотворних односа међу регијама у окружењу.

Главни партнер «МАТРИОСЦЕ» аустријска регија Штајерска, а учесници су Каринтија и Бургенланд из Аустрије, Фриули -Венеција Ђулија и Венето из Италије, Словенија, затим Барања, Ђер - Мошон – Шопрон, Шомођ, Толна, Ваш и Зала из Мађарске, Копривница - Крижевци, Вараждин и Истра из Хрватске, те АП Војводина, овога пута и као домаћин састанака.

Циљ пројекта је усклађивање стратегија у различитим областима друштвено-економског развоја у региону. Стратешки, учесници овог пројекта, признати стручњаци из својих области, припремају разне транснационалне пројекте за кандидатуру у новом програмском периоду ЕУ 2007-2013. године.

Тематски, посао се одвија у четири радне групе: «Транспорт, инфраструктура и локални развој», «Просторно планирање и развој», «Сарадња градова и општина» и «Социо-економски развој и сарадња».

Најава догађаја

Најновије Вести