• 04.
  • сеп
  • 2007.

«Корак ближе», семинар о Европској унији у Панчеву

  • Панчево

Наредно предавање о Европској унији, из серије семинара Канцеларије за европске послове под називом «Корак ближе» биће одржано у среду, 5. септембра у Панчеву, у Малој сали зграде Општине, с почетком у 11.00 часова.

Покренути с идејом да се са овом темом упознају не само већи центри Војводине, већ и општине које су заинтересоване за регионалну сарадњу и израду пројеката који би били финансирани из фондова Европске уније, семинари су до сада одржани у Сомбору, Зрењанину, Ковачици, Сенти, Бачу, Алибунару и Чоки, и слушаоци су највише интересовања исказали за презентацију о суседским програмима.

На овај начин подижу се капацитети локалних самоуправа да учествују у међународним пројектима, јер је за програме које финансира Европска унија из претприступних фондова неопходно имати прекограничног партнера.

Сврха семинара је упознавање са интеграционим процесима у Европи, институционалном структуром ЕУ и правом ЕУ, Споразумом о придруживању, преговорима између Србије и ЕУ о закључењу споразума о стабилизацији и придруживању, суседским програмима и претприступним фондовима. Намењен је запосленима у локалној самоуправи, округу, привредним коморама, управи и правосуђу, те другим релевантним институцијама и заинтересованим грађанима.

Најновије Вести