• 21.
  • сеп
  • 2007.

Представници италијанске регије Марке у посети Извршном већу

Нови Сад, 21. септембар – Представници италијанске регије Марке, чији је главни град  Анкона, боравили су данас у Извршном већу АП Војводине и разговарали са Предрагом Новиковим, директором Канцеларије за европске послове. Уз to, данас су почели и званични разговори са представницима италијанске регије Тоскана, који такође бораве у Србији.

Госпођа Марина Маурици, директорка Канцеларије за међународну сарадњу и европске послове регије Марке и члан италијанске делегације у Бриселу, посебно се интересовала за сарадњу Марки и Војводине у областима програма социјалне заштите, заштите животне средине и управљања отпадом, подршке развоју малих и средњих предузећа, повезивања привреда две регије, и сарадње туристичких организација и субјеката.

 

- Од посебног значаја за нас је да дамо пуну подршку заштити животне средине и чишћењу Војводине од отпада, као и да побољшамо програм социјалне заштите особа са инвалидитетом, деце жртава насиља, као и  особа са душевним обољењима. Највећи део заједничких пројеката из наведених области биће финансиран од стране италијанских институција и фондова ЕУ који су нам тренутно на располагању, док још немамо статус земље кандидата за улазак у Европску унију, рекао је Предраг Новиков.

Најновије Вести