• 29.
  • сеп
  • 2008.

Установљена награда "Пријатељ КЕП-а, пријатељ Војводине"

У организацији Канцеларије за европске послове, у Скупштини АП Војводине одржана је Конференција о сарадњи индустријских кластера Италије и наше земље.

- У протеклом периоду, у сарадњи са партнерима из Италије, а уз финансијску подршку министарстава економије наше земље и Италије, радили смо на повезивању кластера две земље. Посебно смо се фокусирали на област грађевине, индустрије, туризма и друге. Реализовани програм био је, такође, прилика да се повежу компаније, као и за давање подршке новим директним инвестицијама, рекао је Предраг Новиков, директор Канцеларије за европске послове.

Током конференције, Новиков је најавио и установљавање Годишње награде, која ће се давати појединцима из иностранства који су дали посебан допринос афирмацији наше покрајине. Први добитник ове награде је Алесандро Наполи, представник италијанске регије Фриули Венеција Ђулија, који је добио мајицу фудбалског тима «Војводина», и на тај начин симболично «заиграо» у тиму Канцеларије за европске послове, односно тиму Војводине.

Најава догађаја

Најновије Вести