• 10.
  • мар
  • 2009.

«Ритам Европе!» у Новом Саду

На основу партнерства Студентског културног центра Нови Сад и Канцеларије за европске послове, као и претходне две године, тако ће и ове у Новом Саду, бити обележен Дан Европе. Посебно важно је да ће програм дешавања поводом обележавања овог дана почети већ средином марта предавањима и скуповима на којима ће Савет Европе, Делегација Европске Комисије, Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Србије, као и Канцеларија за европске послове представити како институције ЕУ, тако и појединачне програме, претприступне фондове, док ће посебно бити обрађени изазови Републике Србије за убрзавање европског пута.

- За разлику од прошле године, када је онемогућено обележавање Дана Европе на централном градском тргу, Тргу слободе, због претпостављам техничких разлога, добра вест је да ће ове године Град Нови Сад поново показати свој примат и лидерску позицију у нашој земљи, по питању европског пута. Од посебног је значаја да ову манифестацију, манифестацију младости и будућности, заједнички подрже локална локална самоуправа, покрајина, али и републички ниво. to би била јасна порука да по питањима од стратешког значаја за земљу сви нивои државне управе говоре истим језиком. Питање безбедности и сигурности на овој манифестацији је од примарног значаја, тако да бих се унапред захвалио Министарству унутрашњих послова на ангажовању по овим питањима, навео је Предраг Новиков, директор КЕПа.

- «Ритам Европе!» ће ове године бити одржан као целодневна манифестација која ће обухватити тематску изложбу на отвореном простору, позоришну представу италијанске трупе Плеура са представом на отвореном, концерт класичне музике Владимир Станковић квинтета у Католичкој порти, као и концерт на Тргу слободе на којем ће учествовати бендови Рингишпил (Србија), Тхе Беат Флеат (Хрватска) и Адицтс (Велика Британија), најавио је Здравко Вулин, в.д. директор Студентског културног центра Нови Сад.

Најава догађаја

Најновије Вести