• 16.
  • мар
  • 2009.

ЕВРОПСКО ПАРТНЕРСТВО КЕП И ОПШТИНА РУМА И ЖАБАЉ

Горан Вуковић, председник Општине Рума, и Милорад Степанов, председник Скупштине Општине Жабаљ, потписали су Споразум о сарадњи са Канцеларијом за европске послове, поводом јачања административних капацитета из области прекограничне сарадње, али и привлачења директних страних инвестиција.


Милорад Степанов, председник Скупштине Општине Жабаљ је изјавио како у протеклом петогодишњем периоду општина практично није имала ни један већи развојни пројекат који би се финансирао из претприступне помоћи ЕУ, и зато је сарадња са Канцеларијом за европске послове од великог значаја како би отворили нове развојне шансе за све наше грађане. Такође, приоритет наше општине су подршка пољопривреди, прехрамбеној индустрији, али и руралном развоју и туризму на сливу Тисе и Јегричке.

Горан Вуковић, председник Општине Рума је исказао жељу да у сарадњи са КЕП ова општина почне да се такмичи за средства из претприступних фондова ЕУ док је стратешки приоритет завршетак индустријске зоне као значајног логистичког центра, на свега 15 минута удаљености од аеродрома. «Партнерство са КЕП је од великог значаја за Руму, јер ова покрајинска институција представља значајан мотор европеизације и регионалне сарадње,» навео је Вуковић.

Потписивањем овог Споразума обе општине су преузеле обавезу да у што краћем периоду номинују своје представнике или формирају развојна одељења која ће бити програмска база локалног развоја.

Најава догађаја

Најновије Вести