• 19.
  • мар
  • 2009.

На позив Општине Димитровград КЕП у посети источној Србији

На основу потписаног Споразума о сарадњи између Канцеларије за европске послове и општине Димитровград, а у складу са опредељењем о подршци Војводине другим деловима земље по питању процеса европеизације, представници Канцеларије за европске послове Предраг Новиков и Андрија Алексић су заједно са партнерима из Италије посетили регију источне Србије.

- На основу сарадње Канцеларије за европске послове и италијанских регија прошле године у Новом Саду регија Молизе Молизе је отворила своје представништво преко којег смо недавно реализовали обуку наших колега из Ужица, Димитровграда и Крагујевца у Италији. У оквиру саме посете Италији разговарали смо са бројним пословним удружењима и индустријалцима из овог дела Италије којима смо представили капацитете наше земље за улагање и, ево већ данас, након само неколико недеља италијански инвеститори су у посети нашој земљи где заједно са локалним самоуправама разговарају о будућим улагањима.

По речима партнера из Италије, општина Димитровград има солидне потенцијале за улагање у област пољопривредне производње, прехрамбрене индустрије док је значајан интерес показан за улагање у област експлоатације гранита. На овај начин Војводина још једном показује да регионална сарадња представља значајан инструмент економске политике  и да Покрајина као лидер европеизације у земљи жели да отвори врата наших европских партнера и за  колеге из других делова наше земље, рекао је Предраг Новиков, дирецтор Канцеларије за европске послове. Током поменуте посете Новиков је разговарао и са градоначелником Ниша о правцима будуће заједничке активности.

Најава догађаја

Најновије Вести