• 20.
  • мар
  • 2009.

На позив Ужица, КЕП у западној Србији

На основу потписаног Споразума о сарадњи Канцеларије за европске послове и Града Ужица, по питању промоције европских вредности и креирања заједничких пројеката, као и подршке Војводине регионалним партнерима у другим деловима Републике Србије, Предраг Новиков, директор КЕП је са италијанским инвеститорима обишао администрацију и веће привреднике из тог краја.

Највише интереса показано је за производњу здраве хране док су као кључни изазови са којима се сусреће овај крај наведени питање транспорта и одговарајуће сертификације за извоз у земље ЕУ. Такође, током сусрета је договорена подршка иницијативи за отварање технолошког парка који би, у сарадњи са војвођанским институцијама, спроводио неопходну сертификацију. Током боравка у Ужицу, са градоначеником Јованом Марковићем је договорено да регија Западне Србије и Град Ужице крајем маја буду домаћин сусрету са партнерским италијанским регијама.

Институције АП Војводине помажу локални и регионални развој и остатка земље. Због кашњења у процесу регионализације земље, други делови земље, осим Војводине, немају могућност да потписују регионалне споразуме и зато је помоћ Војводине у овој међуфази од кључног значаја, навео је Марковић.

Најава догађаја

Најновије Вести