• 26.
  • дец
  • 2011.

Завршен Програм радне праксе студената Универзитета у Новом Саду у школској 2010/2011. години

  • Нови Сад

Поводом завршетка Програма радне праксе у Фонду „Европски послови“ данас су у Ректорату Универзитета додељени сертификати практикантима – студентима Универзитета у Новом Саду. Сертификате су заједнички уручили директор Фонда „Европски послови“ АП Војводине Предраг Новиков и ректор Универзитета проф. др Мирослав Весковић.


На основу Протокола о сарадњи закљученог између Универзитета у Новом Саду и Фонда „Европски послови“ АП Војводине у новембру прошле године у оквиру Програма радне праксе студената у овом Фонду у школској 2010/2011. години, практиканти су имали прилике да се непосредно упознају са радом Фонда и стекну увид у процесе европеизације и увођења европских стандарда у нашој земљи, с посебним освртом на фондове Европске уније, европске програме регионалне сарадње и израду предлога пројеката ради аплицирања за средства која се додељују из различитих европских фондова. Поред тога, полазници Програма учествовали су на округлим столовима, семинарима и другим скуповима организованим од стране Фонда „Европски послови“. Од практиканата се очекивало да извршавају одређене задатке у оквирима уобичајеног рада Фонда, 15 сати недељно према утврђеном распореду, које су они, према оценама ментора запослених у Фонду, успешно извршавали. Поред тога, практиканти су показали и добар ниво знања и различитих вештина (знање страних језика, компјутерска писменост и друго).


Овај Програм радне праксе успешно је завршило десет практиканата: Светлана Павић, Ангела Сладић, Сандра Свирчевић, Милован Ранков, Миљан Радоњић, Ана Мушкиња, Биљана Бошњак, Вишња Вујадиновић, Јована Коврлија и Ивана Ђуровић. Ради се о студентима мастер студија и дипломцима Универзитета у Новом Саду, са Економског факултета и Факултета техничких наука.

Најава догађаја

Најновије Вести