• 01.
  • феб
  • 2013.

Конференција за штампу поводом напретка пројекта «Подршка животној средини без алергена»

  • Нови Сад

У четвртак, 31. јануара 2013. године, у просторијама Фонда “Европски послови” АП Војводине, одржана је конференција за штампу поводом напретка спровођења пројекта «Подршка животној средини без алергена», насталог као резултат партнерства између Фонда "Европски послови" Аутономне Покрајине Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Града Баје (Мађарска).

У оквиру пројекта одржани су едукативни семинари за пољопривреднике и лекаре опште праксе, покренут је вебсајт пројекта (www.cbcsafe.org), штампане су брошуре намењене пољопривредницима и лекарима опште праксе, као и памфлет за јавност, купљена је опрема у циљу уништавања амброзије у прекограничном региону и започета је активност мерења концентрације полена амброзије у ваздуху у Сомбору, Сремској Митровици, Врбасу, Зрењанину, Кикинди и Баји.

Пројекат се финансира средствима Европске уније уз кофинансирање АП Војводине, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија.

Најновије Вести