• 28.
  • феб
  • 2013.

Одржана конференција о значају видљивости пројеката Европске уније

  • Нови Сад

Конференција „Значај видљивости пројеката Европске уније“ у заједничкој организацији Фонда „Европски послови“ АП Војводине и Радио-телевизије Војводине одржана је 27. фебруара 2013. године. Конференцију је отворио Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, а потом се присутнима обратила Ивана Ђурић из Канцеларије за европске интеграције. О улози Канцеларије Војводине у Бриселу и представљању текућих активности Фонда „Европски послови“ АП Војводине говорио је Андрија Алексић. Независна консултанткиња Оливера Ђорђевић је одржала презентацију о важности видљивост ЕУ пројеката, док је о коришћењу средстава за постизање видљивости у пројектном менаџменту говорио Hugo A.M. Veghel из TAra International Consulting д.о.о Нови Сад.


Представници РТВ Војводина, Растислав Дурман и Слободан Арежина, одржали су презентацију о Трансформацији пројеката у медијски садржај и потенцијалима РТВ у изради медијског садржаја о пројектима ЕУ. Параскеви Броуста, из ИЦЦС, Атина, је присутнима представила примере добре и лоше праксе у Грчкој, док ке Александар Ћирин представио пример добре праксе Општине Вршац у коришћењу средстава из ЕУ фондова, као и Роберт Фејстамер који је представио пример добре видљивости европских пројеката Општине Кањижа. На конференцији је емитована и ТВ емисија "Путем еуропских фондова", Делегације ЕУ у Републици Хрватској у којој су представљени примери добре праксе видљивости ЕУ пројеката у Републици Хрватској.


На основу приоритета Аутономне Покрајине Војводине по питању имплементације будућих пројеката, конференција је била посвећена процедурама при спровођењу активности на подручју информисања, у циљу видљивости пројеката, као неизоставном концепту унутар сваког процеса спровођења пројекта.

Презентације са конференције можете преузети овде:

Презентација 1 - Ивана Ђурић, Комуникација о европским интеграцијама и ЕУ фондовима
Презентација 2 - Андрија Алексић, Улога Канцеларије Војводине у Бриселу и представљење текућих активности Фонда „Европски послови“ АП Војводине
Презентација 3 - Оливера Ђорђевић, Комуникација пројеката суфинансираних из европских фондова
Презентација 4 - др.сц. Хуго А.М. ван Вегхел, Значај видљивости донора у оквиру пројекта
Презентација 5 - Растислав Дурман, Трансформација пројеката у медијски садржај
Презентација 6 - Параскеви Броуста, Информисање о пројектима финансираним од стране ЕУ, примери добре праксе
Презентација 7 - Александар Цирин, Пројекти Опстине Врсац реализовани у сарадњи са ЕУ
Презентација 8 - Роберт Фејстамер, Искуство Општине Кањижа

Најновије Вести