• 15.
  • јан
  • 2018.

Састанак са ректором Колеџа Европе поводом сарадње

Ректор престижног Колеџа Европе професор Јорг Монар уприличио је састанак 12. јануара 2018. године у свом кабинету, којем су присуствовали Амбасадорка Републике Србије при ЕУ, Ана Хрустановић и представници АПВ у Бриселу, предвођени шефом Канцеларије АПВ у Бриселу, Срђаном Мачкићем.

Фонд „Европски послови“ АП Војводине је већ годину дана у комуникацији са представницима ове престижне школе у циљу повећања квалитета обуке у оквиру програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“. Тема састанка са ректором Монаром у Брижу је била даља конкретизација сарадње кроз образовни програм који спроводи Фонд, али и потпуно нова академска иницијатива за заједнички Ерасмус + пројекат у оквиру Жан Моне мреже. Представници АПВ су ректора Монара упознали са детаљима ове иницијативе, те је договорено да у наредном периоду високи представници предложених институција разговарају о потенцијалном заједничком партнерству. Ово академско партнерство подразумева високошколске установе из наше покрајине и Републике Српске и Колеџ Европе као носиоце пројекта.

Поред тога, разговарано је о могућностима потписивања меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Колеџа Европе у циљу унапређења административних капацитета наше земље у области европских послова, али и унапређења квалитета обуке службеника у оквиру новоформиране Националне академије за јавну управу. Најављено је да би током априла месеца могло доћи до посете делегације Националне академије за јавну управу Брижу.

Такође, договорено је да у октобру 2018. председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, одржи предавање студентима нове академске промоције на Колеџу и тиме промовише Републику Србију и досадашње резултате на путу европских интеграција.

Најава догађаја

Најновије Вести