• 08.
  • мај
  • 2014.

Међународна конференција „Нова етапа у процесу европских интеграција Републике Србије – поглавље 22 – Регионална политика и координација структурних инструмената“

  • Нови Сад

Међународна конференција „Нова етапа у процесу европских интеграција Републике Србије – поглавље 22 – Регионална политика и координација структурних инструмената“ одржана је 7. маја 2014. године у Скупштини АП Војводине, у организацији Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине.


Скуп је отворио директор Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине Синиша Лазић, истакавши да је Србија прошла дуг пут до потенцијалног кандидата за чланство Европске уније и да нема сумње да ће се напори у процесу европских интеграција Републике Србије наставити, као и да смо на узлазној путањи да постанемо пуноправна чланица Европске уније. Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски изјавио је овом приликом да Војводина има велика очекивања да од самог почетка буде уклјучена у преговарачки процес, да буде конструктиван партнер и да да допринос. Присутнима се обратио и програмски и координациони руководилац при Делегацији Европске уније у Републици Србији Константинос Соупилас, који је говорио о значају процеса преговарања и неопходности власти да преузме одговорност. Према његовим речима, чланство у Европској унији доноси Србији могућност за веће деловање на иностраном тржишту, унапређење инфраструктуре, већу конкурентност и болји стандард живота.


Искуства Хрватске у процесу придруживања представила је Хелга Бубановић Девчић, помоћница министра регионалног развоја и фондова ЕУ Владе Републике Хрватске, а на питања присутних одговарала је и Ана Илић, помоћница директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије.

Најава догађаја

Најновије Вести