• 19.
  • јан
  • 2018.

Састанци у Бриселу са новим партнерима

У петак 19. јануара 2018. у Бриселу су одржана два одвојена састанка представника АП Војводине, са директором Представништва холандских регија Робом ван Еијкереном, и са саветником Уније валонских привредника, Патриком Хајнриксом.

Оба састанка су имала за циљ продубљивање даље сарадње АП Војводине и њених субјеката са новим партнерима, јер се до сада није сарађивало са поменутим регијама и Унијом привредника.

Као резултат састанака, покрајинским институцијама су достављене релевантне информације о областима у којима постоји могућност сарадње и формализовања односа. Представништво холандских регија окупља 12 регија, те ће у наредном периоду бити идентификовано са којим регијама ће наша покрајина конкретније радити и у којим областима. У нашем интересу су свакако пољопривреда, ИТ сектор итд.

Валонски привредници ће се у наредном периоду повезати са Развојном агенцијом Војводине, као и са Привредном комором Војводине. Такође, желе да сарађују на креирању пројеката у области заштите животне средине, водопривреде, као и у области управљања отпадом. Поред тога, неке од њихових највећих компанија су такође изразиле интересовање за пословање на територији АП Војводине.

Оба саговорника су овом приликом упозната са привредним потенцијалима Војводине, субвенцијама које Покрајинска влада обезбеђује, како иностраним, тако и домаћим привредницима, те са најважнијим темама којима се бави Канцеларија АП Војводине у Бриселу.

Најава догађаја

Најновије Вести