• 25.
  • феб
  • 2015.

Додела сертификата у оквиру пројекта „Могућности коришћења ЕУ фондова у области образовања“

  • Нови Сад

Додела сертификата у оквиру пројекта „Могућности коришћења ЕУ фондова у области образовања“ одржана је 24. фебруара 2015. године у Великој сали Скупштине АП Војводине, у заједничкој организацији Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице.
Испред преко 100 представника основних и средњих школа, ученичких домова, званица из покрајинске администрације и гостију скуп су отворили потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Ана Томанова Маканова, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и директор Фонда „Европски послови“ Синиша Лазић.

Представница Фонда „Европски послови“ АП Војводине Тамара Глишић и Мерлида Константиновић из Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице упознале су присутне са досадашњим резултатима пројекта „Могућности коришћења ЕУ фондова у области образовања“ уз осврт на примере пројектних идеја које су се посебно истакле својом иновативношћу током реализације серије обука за припрему европских пројеката. Најављен је наставак пројекта у другом полугодишту школске 2014/15. година за када је предвиђена реализација још 6 обука за додатних 180 запослених у образовно-васпитним установама из 19 градова и општина АП Војводине. 

Новина у другом полугодишту јесте представљање пројекта Делегације Европске уније при Републици Србији под називом „Европски дневник – мудар избор“ при наредним обукама, а који је присутнима представила Снежана Пуповац из Информационог кутка Европске уније у Новом Саду. Такође, са циљем представљања мера финансијске подршке које пружа покрајинска администрација за суфинансирање пројеката који су одобрени од стране Европске уније, помоћница секретара за финансије Зденка Радаков је у име Покрајинског секретаријата за финансије представила резултате прошлогодишњег јавног конкурса и најавила јавни конкурс за 2015. годину. Од јануара ове године за запослене у образовно-васпитним установама отворена је могућност учешћа на платформи Европске уније за школе и предшколске установе под називом „еТwиннинг“, а више о овоме присутни су имали прилике да сазнају од Јелене Драгаш из Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије.

Почетак другог дела пројекта „Могућности коришћења ЕУ фондова у области образовања“ обележен је обуком у Сомбору и до јуна се очекује одржавање још 5 обука.

Најновије Вести