• 29.
  • апр
  • 2015.

Форум Креативна Европа 2015 на Коларцу

Ради упознавања шире културне јавности са главним програмом ЕУ за културу „Креативна Европа“ и преношења важне поруке да је за успешно добијање средстава ЕУ најпре неопходно имати добру идеју и добру вољу, Деск Креативна Европа Србија је организовао Форум Креативна Европа 2015, који је одржан 27. и 28. априла 2015. године у Београду.

У реализацију програма Форума укључило се преко сто представника установа, организација и појединаца који раде у култури, као и Антена Деска Креативна Европа Србија која се налази у Фонду „Европски послови“ АП Војводине. Програм је обухватио презентације и дебате о пројектима који су добили финансијску подршку из програма „Креативна Европа”, „спеед дате” састанке са професионалцима из културе, изложбе, концерт, као и презентације различитих извора финансирања у области културе, рада иностраних културних центара у Србији, европских награда за архитектуру и књижевност.


Форум се одвијао у Задужбини Илије М. Коларца будући да ова установа учествује у програму „Креативна Европа” с пројектом „Коларац – Таке овер“, чији је основни циљ „освајање Коларца“ и развој публике. Коларац је овом приликом отворио преко двадесет својих познатих, али и сасвим непознатих просторија и угостио је нове и различите групе публике. Учесници Форума Креативна Европа 2015 имали су прилику да се информишу, едукују, посаветују, размене идеје о новим пројектима, да се забаве и сретну са великим бројем колега и сарадника у култури.

Најава догађаја

Најновије Вести