• 27.
  • јан
  • 2016.

Европска комисија покренула ПРОСПЕКТ онлине платформу за подношење предлога пројеката

ПРОСПЕКТ је нови онлине систем који је развила Европска комисија за управљање пројектним предлозима у области међународне сарадње и развоја. ПРОСПЕКТ ц́е поједноставити подношење пријава на позиве за подношење предлога пројеката који функционишу по принципу директног менаџмента (када ЕУ Делегације руководе Позивима за подношење предлога пројеката). Циљ ПРОСПЕКТА је да повец́а ефикасност управљања позивима за подношење предлога пројеката и да понуди бољу услугу кандидатима, кроз нови панел функционалности, као што су онлине подношење пријава и могуц́ност онлине праћења статуса пријава.

Пре почетка пријаве у ПРОСПЕКТУ неопходна је регистрација организације у ПАДОР бази где је потребно пружити информације о организацији како би се добио јединствени идентификациони број (ЕуропеАид ИД). Овај број је неопходан приликом попуњавања пријаве у ПРОСПЕКТУ.

ПАДОР је он-лине база података у којој се региструју организације као потенцијални апликанти за позиве за подношење предлога пројеката. Организације су позване да редовно ажурирају своје податке, а Европска комисија их користи за процену њихових оперативних и финансијских капацитета, као и њихове подобности за учешће на позиву за подношење предлога пројеката. ПАДОР организацијама олакшава процес подношења пријава јер нису обавезне да поново подносе информације сваки пут када учествују на позивима. Једноставно се наводи јединствени идентификациони број организације под називом ЕуропеАид ИД (ПАДОР број) у формуларима.

За више информација, посетите

 https://ec.europa.eu/europeaid/prospect_en.

Најновије Вести