• 25.
  • мар
  • 2016.

Друга по реду обука за припрему европских пројеката за представнике Удружења васпитача Војводине

Представнице Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводне, Тамара Глишић и Тијана Крстић Маравић, одржале су другу по реду обуку под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ за запослене у васпитно-образовним установама са подручја Војводине. Обука је одржана у просторијама Високе школе струковних студија за образовање васпитача у периоду од 23. до 25. марта 2016. године у циљу усавршавања васпитача различитих предшколских установа за самосталну припрему и имплементацију пројеката финансираних из фондова Европске уније.  

Током тродневне обуке, полазници су имали прилику да се упознају са могућностима конкурисања за бесповратна средства које нуде европски програми и фондови институцијама из Републике Србије, као и да науче методологију писања предлога пројеката. У оквиру информативног дела, представљени су програми прекограничне сарадње, пре свега Интеррег ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија и Интеррег ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска-Србија, као и програми Европске Уније, са акцентом на Еразмус+, који покрива област образовања, младих и спорта и и програм Европа за грађане и грађанке који је отворен за конкурисање организација цивилног друштва и јединица локалне самоуправе.

На практичном делу обуке, полазници су се опробали у осмишлјавању основних елемената пројекта, кроз анализе приступа логичког оквира. Као резултат, добијење су четири пројектне идеје. Последњи дан је представљено буџетирање европских пројеката, као и структура апликационог формулара.

Најава догађаја

Најновије Вести