• 09.
  • мар
  • 2018.

Привредни потенцијали Војводине представљени у белгијском граду Монсу

Шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу, Срђан Мачкић, представио је у четвртак 8. марта 2018. привредне потенцијале Војводине у оквиру „Бизнис сусрета“ који се традиционално организују на Универзитету у Монсу. 

Овом догађају је присуствовало више десетина представника различитих компанија које послују у Белгији, а међу којима су најзначајнија имена попут француског Алстома, немачког Сименса, једне од водећих грађевинских компанија у свету, белгијског Бесикс-а, највећи дистрибутер електричне енергије у Белгији Енжи, и други. 

Поред најзначајнијих имена, фокус ове презентације је био на средњим предузећима која су овим путем упозната са повољним привредним амбијентом у Војводини, могућностима за улагања у производњу и посебно Споразумима о слободној трговини који омогућују приступ различитим тржиштима. Посебан акценат током презентације, стављен је на подстицаје које Покрајинска влада даје у циљу отварања нових радних места. На коктелу који је уприличен након презентације остварени су контакти са компанијама у области енергетске ефикасности, грађевинарства и слично, које су након презентације показале интересовање за потенцијалном сарадњом.

Канцеларија АП Војводине, у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине и осталим покрајинским институцијама активно ради на промоцији привредних потенцијала, а у циљу привлачења страних инвестиција и отварању нових радних места. 

Најава догађаја

Најновије Вести