• 16.
  • мај
  • 2016.

Просветни радници из Јагодине на обуци за припрему европских пројеката

Представнице Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводне, Чарна Зељковић и Тијана Крстић Маравић, одржале су тродневну обуку под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ у просторијама Гимназије "Светозар Марковић" у Јагодини, у периоду од 11. до 13. маја 2016. године. Обука је одржана у циљу усавршавања наставног особља за самосталну припрему и имплементацију пројеката финансираних из фондова Европске уније.

Полазници су током обуке имали прилике да се ближе упознају са могућностима које нуде европски програми са фокусом на област образовања. Представљени су програми и фондови који су у овом тренутку на располагању институцијама из Републике Србије, пре свега образовним инстиуцијама, са посебним акцентом на програм Еразмус+, ЕУ програм који покрива област образовања, оспособљавања, младих и спорта и програм Европа за грађане и грађанке који је отворен за конкурисање организација цивилног друштва и јединица локалне самоуправе.

На практичном делу обуке, полазници су се опробали у осмишлјавању основних елемената пројекта, кроз анализе приступа логичког оквира. Као резултат тродневне обуке добијене су четири пројектне идеје које се могу пласирати на неке од конкурса Европске уније који ће бити отворени у наредном периоду.

Најава догађаја

Најновије Вести