• 15.
  • сеп
  • 2016.

Представљање програма Креативна Европа са посебним освртом на активности Антене Деска Креативна Европа Србија

  • Кањижа
  • Сремска Митровица

14. септембра у Општини Кањижа и 15. септембра у Општини Сремска Митровица  представници Фонда „Европски послови” АПВ, одржали су инфо дан за представнике институција и организација из области културе у циљу представљања програма Креативна Европа са посебним освртом на активности Антене Деска Креативна Европа Србија.
Том приликом присутнима су представљени основни циљеви и приоритети програма Креативна Европа као и нови циклус обука, које ће бити организоване како би се релевантне и заинтересоване институције из области културе, независно од тога да ли су учествовале у пројектима међународне сарадње или тек планирају своје међународне активности, припремиле да узму учешће у програму Креативна Европа. Такође су представљене и активности Антене Деска Креативна Европа Србија која је саставни део Фонда „Европски послови” АП Војводине, а која има за циљ да пружи установама културе, организацијама цивилног друштва и професионалцима у области културе, поред основних информација о самом програму, и помоћ у проналажењу европских партнера, конципирању пројеката, попуњавању конкурсне документације, као и обезбеђивању веће видљивости пројеката.
 
Још једном је оцењена корисност ових окупљања, а нарочито ради информисања и поспешивања комуникације између самих институција/организација из области културе у циљу подизања сопствених капацитета и успостављања сарадње кроз укључивање и учешће у програму Европске уније из области културе и аудиовизуелне уметности.

Најава догађаја

Најновије Вести