• 03.
  • окт
  • 2016.

Отворен Други позив за подношење предлога пројеката у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија

Интерег ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија је лансирао Други позив за подношење предлога пројеката намењен широком дијапазону подносилаца предлога пројеката и акција.

Предмет позива:
Суфинансирање је намењено пројектима чији је циљ унапређивање прекограничних система за управљање водама и превенцију ризика, смањење саобраћајних уских грла у прекограничној саобраћајној мрежи, стимулисање сарадње у области туризма и очувања културног наслеђа и унапређивање економске конкурентности малих и средњих предузећа кроз развој вођен иновацијама.

Износ финансирања:
У оквиру Другог позива за подношење предлога пројеката, укупни расположиви износ ИПА средстава (Инструмент за претприступну помоћ) је 21.500.000 евра. У Мађарској ће пројекте финансирати ИПА фонд и држава Мађарска, док ће се у Србији пројкети финансирати кроз ИПА фонд и учешће корисника.

Програмска област:
Програмска област обухвата жупаније Чонград и Бач-Кишкун у Мађарској, као и Западну Бачку, Северну Бачку, Северни Банат, Јужну Бачку, Средњи Банат, Јужни Банат и Срем у Србији.

Ко може да поднесе предлоге пројеката?
Непрофитне јавне или приватне организације чије се централе или регионална/ локална представништва налазе у Програмској области могу поднети предлоге пројеката у оквиру партнерства. Неопходно је да се партнерство састоји од најмање једне организације са мађарске и једне организације са српске стране Програмске области. Организације би требало да поседују стабилне и задовољавајуће професионалне и финансијске ресурсе, искуство у области управљања активностима које су сличне онима у Пријавном формулару и да предузму директну одговорност за пројекат.

Како пријавити предлог пројекта?
Потребно је да се Пријавни формулар попуни електронски користећи ИМИС 2014-2020 Апликациони модул. Упутства, као и сва документа која садрже све услове и релевантне информације за Други позив за подношење предлога пројеката доступна су на званичној интернет страници Програма – www.интеррег-ипа-хусрб.цом у секцији Позив за подношење предлога пројеката.

Рок за подношење предлога пројеката је 31. јануар 2017. године, до поноћи по централноевропском времену. Предлози пројеката се не могу поднети након наведеног рока.

Најновије Вести