• 01.
  • јул
  • 2021.

ПОСЕТА ФОНДA „ЕВРОПСКИ ПОСЛОВИ“ АП ВОЈВОДИНЕ ВУКОВАРСКО-СРЕМСКOJ ЖУПАНИЈИ

  • Вуковар

Директора Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине Александра Симурдића са сарадницима, у радној посети Вуковарско-сремској жупанији током јучерашњег дана, срдачно је угостио жупан Дамир Деканић. Састанку су присуствовали и представници Развојне агенције Вуковарско-сремске жупаније, на челу са директором Илијом Цотом.
У светлу дугогодишње сарадње Аутономне покрајине Војводине са Вуковарско-сремском жупанијом, посета Вуковару за циљ је имала размену искустава у спровођењу пројеката финансираних из фондова Европске уније, превасходно програма прекограничне сарадње, али и разговор о плановима жупаније и АП Војводине, као и будућим заједничким иницијативама, а у сврху повлачења доступних бесповратних средстава у областима од регионалног значаја - привреде, зелене агенде, здравства, културе, науке и образовања.   
Уз осврт на бројне успешне пројекте прекограничне сарадње подржане финансијским средствима Европске уније, које су Фонд и Жупанија заједно са партнерима из региона успешно реализовали у протеклом финансијском раздобљу, директор Фонда је исказао жељу и намеру администрације да у новом Вишегодишњем финансијском оквиру ЕУ за период до 2027. године, укључивањем већег броја субјеката у темама од обостраног интереса, резултати значајно допринесу развоју региона.

Најава догађаја

Најновије Вести