• 31.
  • мај
  • 2021.

Прихваћена пријава регионалног партнерства АПВ за 19. Европску недељу региона и градова

  • Брисел

Организатори 19. Европске недеље региона и градова (ЕНРГ) обавестили су да је прихваћена пријава коју је АП Војводина поднела са регионима и градовима партнерима за учешће у оквиру партнерства под називом „Европа прилика“. Садржај пријаве је оцењен као веома конструктиван, те је предложено да овај догађај буде регистрован и на одговарајућем делу  званичне интернет  платформе  Конференције о будућности Европе.

Канцеларија АПВ у Бриселу је заједно са партнерима из Италије, Француске, Шпаније, Пољске, Грчке и Северне Ирске, још током фебруара започела припреме за учешће на овогодишњој ЕНРГ. У фебруару и марту 2021. године одржано је више састанака током којих су партнери заједно усаглашавали све неопходне детаље у циљу подношења апликације за ЕНРГ. Договорен је формат радионице у трајању од 90 минута, током које ће партнери представити различита достигнућа и пројекте финансиране путем средстава ЕУ, са посебним акцентом на зелену и дигиталну транзицију. Посредством видео везе предвиђена су и обраћања високо рангираних регионалних представника из регија – партнера које су чланице Европског комитета регија. Партнери су предвидели и активно учешће публике кроз коришћење софтвера као што је Slidо како би се омогућило постављање питања, односно спровела одговарајућа анкета.

На састанку – који је организовао Европски комитет регија крајем маја – је саопштено да ће се и ове године највећа европска манифестација посвећена регионалним питањима одржати у дигиталном формату, без обзира на епидемиолошку ситуацију у октобру. У том смислу, организатори планирају да у употреби буде више интерактивних платформи како би читав догађај био интересантнији за ширу публику.

Према планираном календару, партнери чије је учешће потврђено на ЕНРГ своје коначне описе догађаја треба да доставе до 9. јула 2021.године. Пред регистрацију учесника биће могуће извршити од 23. августа 2021.године, док ће званична регистрација почети 30. августа 2021. године.

 

Најава догађаја

Најновије Вести