• 06.
  • јул
  • 2020.

Обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“

  • Нови Сад

Представнице Фонда „Европски послови“ АП Војводине, одржале су тродневну обуку у периоду од 01. до 03. јула 2020. године у Савезу самосталних синдиката Новог Сада. Ово је трећа по реду обука која се, од почетка ове године, организује на захтев Савеза. Обуци су присуствовали запослени са Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, запослени из Градске управе за привреду града Новог Сада, запослени из Националног парка Фрушка Гора и Град Новог Сада и Суботице.  


Полазницима су, на самом почетку, представљени програми Европске уније и Инструмент за претприступну помоћ, са акцентом на INTERREG IPA програме прекограничне сарадње. Полазници су научили које институције имају могућност да, кроз сарадњу са партнерским институцијама из региона, као и заједничким писањем предлога пројеката, повуку бесповратна средстава из фондова ЕУ.


Циљ обуке био је како написати предлог пројекта коришћењем приступа логичког оквира и логичке матрице – прво кроз теорију, а потом и кроз вежбе – у оквиру којих су дефинисани општи и специфични циљеви, активности и резултати, као и индикатори, извори верификације и ризици пројекта. Последњи дан су се полазници обуке упознали са буџетирањем пројекта, што су кроз низ примера и практично савладали. На крају обуке, осмишљена су 3 одлична предлога пројектних идеја са којима се може аплицирати на неке од доступних INTERREG IPA програма прекограничне сарадње. По завршетку обуке полазницима су додељени сертификати.

 

Најава догађаја

Најновије Вести