• 25.
  • јун
  • 2020.

Додела признања „Капија успеха“ најуспешнијима у угоститељству и туризму

  • Нови Сад

У Галерији Матице српске, Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је традиционално годишње признање „Капија успеха“, које Привредна комора Војводине додељује најбољима за достигнути квалитет услуга у угоститељству и туризму.


Признање је уручено онима који су својим радом, залагањем и истрајношћу унапредили туризам и угоститељство, за Војводину две изузетно значајне и перспективне области. Када је реч о резултатима у области туризма, Председник Покрајинске владе је подсетио на то да је број туриста који су посетили Војводину са нешто више од 400.000 у 2015.години, порастао у 2019. години за готово 40 одсто, на преко 560.000.


Драгица Самарџић, виши саветник за туризам Привредне коморе Војводине, рекла је да се признање „Капија успех“ додељује традиционално 28 година, у циљу промовисања и подстицања квалитета услуга у туризму и угоститељству.
„Ово је прилика да покажемо каква је туристичка понуда Војводине и подстакнемо туристе да одмор проведу у покрајини“, рекла је она.

На свечаности је истакнуто да Војводина, са свим својим природним богатствима, туристичком и гастрономском понудом, има садржаје и капацитете да задовољи тражњу и све оно што је важно за туристе из целог света.


Додели признања је присуствовала и директорка Фонда „Европски послови“ Видосава Ендерић.

Најава догађаја

Најновије Вести