• 21.
  • јун
  • 2017.

Одржано саветовање „Могућности финансирања пројеката у области културе путем ЕУ фондова“ у Скупштини АП Војводине

  • Нови Сад

Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама организовао је једнодневно саветовање на тему “Могућности финансирања пројеката у области културе путем ЕУ фондова”.
Уз обраћања заменика покрајинског секретара др Небојше Кузмановића, руководиоца Деска Креативна Европа Србија Димитрија Тадића, представнике Музеја савремене уметности Војводине Луку Кулића и Покрајинског завода за заштиту споменика културе др Славицу Вујовић, говорила је и Мина Радмиловић Пјевац из Фонда “Европски послови” АП Војводине. Тема њеног излагања били су европски програми на које запосленици из културе могу пријавити своје пројектне идеје.

"Како смо обавештени пре неколико дана, на састанку Дескова Креативне Европе на Малти, наредна, 2018, биће година Европског културног наслеђа, и сви ЕУ програми (чак и они који нису директно из културе) имаће фокус на очување културног наслеђа", навела је Радмиловић Пјевац. Уз to, обавестила је присутне да је тренутно отворен конкурс за књижевне преводе, те ближе објаснила ИПА Интерег програме прекограничне сарадње.

Најава догађаја

Најновије Вести