• 31.
  • мар
  • 2020.

Завршетак пројекта „CORNUCOPIA"

  • Нови Сад

Пројекат „Конкурентна одрживост пољопривредних предузећа кроз развој нових производа са додатом вредношћу на бази алтернативних биљних врста - CORNUCOPIA” успешно је завршен 31. марта 2020 године. 

У предходна двадесет четири месеца, у сарадњи са партнерима, постигли смо позитивне резултате захваљујући добро испланираном и усаглашеном заједничком раду. С тим у вези, биле су организоване едукације на тему алтернативних биљака у Сенти и Новом Саду, затим симпозијум и радионице са младим истаживачима, као и студијске посете за представнике МСП пољопривредне и прехрамбене индустрије у прекограничној области. Такође, промовисали смо и нови модел пољопривредног пословања кроз израду бизнис планова и наметнули идеју на који начин мали пољопривредни произвођачи могу да унапреде своје пословање кроз узгој алтернативних биљака које су биле фокус овог пројекта.

Успешној реализацији пројекта, допринела је изузетна сарадња пројектних партнера  Националног центра за истраживање и иновације у полјопривреди - “НАИК”,  Иновативне непрофитне фондације за агро-биотех развој бизниса “Лавина”, Непрофитно д.о.о за истраживање житарица - “ГАБОНАКУТАТО” из Мађарске, као и Фонда „Европски послови” АП Војводине, Удружење баштована из Сента и Универзитета у Новом Саду, Полјопривредни факултет из Србије.

Вредност  пројекта прекограничне сарадње „Cornucopia“ износи 352.798,57 евра, а Европска унија је  суфинансирала у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија износ од 299. 878,77 евра, што је 85% укупне вредности пројекта.

Позивамо Вас да погледате прилог филма пројекта Cornucopia на следећем линку:   https://www.youtube.com/watch?v=ws-k_pshig0 

За више информација о пројекту Cornucopia молимо Вас да посетите вебсајт: www.cornucopiaeu.org

Најава догађаја

Најновије Вести