• 10.
  • мар
  • 2020.

Инфо дан „Припрема пројеката у оквиру програма Креативна Европа за подршку пројектима културне сарадње на Западном Балкану “

  • Кањижа
  • Нови Сад
  • Суботица

Антена Култура Дескa Креативна Европа Србија организовала је Инфо дане у Суботици, Кањижи и у Новом Саду ради представљања новог конкурса програма Креативна Европа за подршку пројектима културне сарадње на Западном Балкану. Инфо дани су одржани  9. и 10. марта 2020. године.

На Инфо данима су присуствовали представници различитих организација из Србије који планирају да аплицирају на нови конкурс програма Креативна Европа за подршку пројектима културне сарадње на Западном Балкану.


Теме које су обрађене током Инфо дана су: Мисија програма Креативна Европа и пропозиције конкурса за подршку пројектима културне сарадње на Западном Балкану; Финансијско планирање и управљање пројектима; Бодовање и евалуација; Конкурсна процедура и савети.
Инфо дани су били усмерени на питања и недоумице потенцијалних апликаната који желе да конкуришу на актуелни позив. Присутни су имали прилику да, пре саме предаје апликације, представе своје идеје и да чују коментаре.


Циљ одржавања Инфо дана је припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа за подршку пројектима културне сарадње на Западном Балкану, подизање прогамско-организационих капацитета организација из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе. Поред тога, обука се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника установа и организација у култури из градова и општина Србије.

 

Најава догађаја

Најновије Вести